zaterdag 13 augustus 2011

SAMEN ZIJN WE STERKER (voorwoord)

WIE ZIJN WIJ
Onder de motto; samen zijn we sterker willen wij van de KONGMAKANDRA SAMENKOMST COMITEE u van harte welkom heten op onze blog.

Via deze blog willen wij geintereseerden betrekken bij een leuke jaarlijkse festijn die in de binnenwijken in der grote steden plaats zal vinden.

Op 1 OKTOBER 2011 gaan wij van start met een thema gericht op het gezin en zal voor JEUGD. JONGEREN, VOLWASSENEN en OUDEREN een leuke programma neerzetten dat om 12 uur begint tot 18 uur.

De programmering voor JEUG EN JONGEREN zal zich richten op enkele demonstraties van de kunnen van deze groep en zal in de vorm van BREAKDANCE, RAP, ZANG en DANS de bezoekers doen versteld staan.

De programmering voor VOLWASSENEN zal zich tonen door met het bedrijfsleven een leuke modeshow neer te zetten waar hun producten centraal staan.

De programmering voor de OUDEREN onder ons zal bestaan uit en ophaal service van vrijwilligers die degene die minder mobiel zijn te helpen om aanwezig te zijn in onze VIP RUIMTE op het plein waar zij bediend zullen worden met muziek en entertainment.

VRIJWILLIGERS GEVRAAGD
onze comitee kan dit alles niet alleen vandaar dat wij op zoek gaan naar ernkele vrijwilligers die mee willen helpen bij hand en spandiensten. Meld je aan



Subsidies
Om dit allemaal voor elkaar te krijgen gaan wij de mogelijkheden van subsidie bekijken en komen al gauw op het volgende;
In Rotterdam kunnen we op diverse manieren subsidies aanvragen.
De bekendste subsidiegever is de Gemeente Rotterdam. Gemeentelijke subsidies worden door de Bestuursdienst Rotterdam - of andere diensten - uitgekeerd. Ook particuliere organisaties en landelijke stichtingen verstrekken subsidies.


Structurele subsidies
Bij de invoering van de Bestuursdienst in 1990 is besloten de van oudsher bestaande subsidierelaties in de kunstsector te handhaven. Dat betekent in praktijk dat de dienst Kunst en Cultuur (dKC) de kostenplaats Kunstzaken beheert, waarop de structurele subsidies aan vrijwel alle stichtingen in de Rotterdamse kunstsector worden verantwoord. Overigens met uitzondering van de amateursector.

In 1995 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dat alle structurele subsidies rechtstreeks door het college verstrekt worden.

Voor meer informatie:
Directie Sociale en Culturele Zaken
Postbus 70012
3000 KP Rotterdam
010 - 417 37 19



Ad hoc en projectsubsidies
Het verstrekken van ad hoc en projectsubsidies is een onderdeel van de taak van de daartoe aangewezen kunstinstellingen (Stichting Rotterdam Festivals en Centrum Beeldende Kunst) en met name
de dienst Kunst en Cultuur (dKC). Aanvragen voor ad hoc en projectsubsidies dienen bij één of meerdere van de bovengenoemde instellingen te worden ingediend.


De dienst Kunst en Cultuur (dKC)
De dKC stelt subsidies beschikbaar voor het uitvoeren van eenmalige projecten. De subsidieregeling staat open voor kunstenaars, gezelschappen en organisaties uit de professionele en de amateurkunstsector. De enige uitzondering is vooralsnog professioneel toneel. De dKC verstrekt subsidies op de volgende gebieden: architectuur, beeldende kunst en fotografie, vormgeving, film en video, letteren, dans en bewegingstheater, muziek, amateurtoneel en -muziektheater, multidisciplinair.

Subsidie kan alleen worden aangevraagd met een aanvraagformulier van de dKC. In het algemeen bestaat er per discipline de mogelijkheid vier maal per jaar een subsidieverzoek in te dienen, met inachtneming van de door de dKC ingestelde sluitingsdata van de subsidierondes. Voor de diverse disciplines gelden verschillende sluitingsdata.

De subsidieverzoeken worden getoetst aan een aantal algemene subsidievoorwaarden en aan specifieke criteria voor de betreffende discipline. Subsidiecommissies met deskundigen op de diverse vakgebieden beoordelen de verzoeken op hun artistiek-inhoudelijke waarde en de haalbaarheid van het uitvoeringsplan.

Voor meer informatie:
De dienst Kunst en Cultuur (dKC)

Schiedamsevest 160
3011 BH Rotterdam
tel.: 010 - 4179001
fax.: 010 - 4179050
Postadres: postbus 21093
3001 AB Rotterdam



Stichting Rotterdam Festivals (SRF)
De SRF speelt, als stedelijk evenementenbureau, een centrale rol in het Rotterdamse evenementenbeleid en draagt zo bij aan de ontwikkeling van de stad. In de Rotterdamse Zomerfestivals en het jaarlijkse R-festival zijn de krachten van talloze Rotterdamse organisatoren gebundeld.

Doelgroep en criteria Rotterdamse Zomerfestivals
Doelgroep: Een breed en samengesteld regionaal publiek en, op een aantal geselecteerde evenementen, landelijke aandacht en publiek.
Criteria die een rol spelen bij de keuze van te ondersteunen plannen:
  • kwaliteit: de evenementen dienen bij te dragen aan een breed en hoogwaardig stedelijk voorzieningenniveau en zijn van minimaal regionaal belang
  • het karakter van de stad: evenementen die het moderne, internationale karakter van de stad versterken zullen een pré hebben. Ook zal nadrukkelijk rekening gehouden worden met de bevolkingssamenstelling van de stad.
  • bijdrage aan de ontwikkeling van de stad: Het effect op andere (gewenste) ontwikkelingen in de stad zal een rol spelen bij de afwegingen. Daarbij kan zowel gedacht worden aan infrastructurele ontwikkelingen zoals het Museumpark als een bijdrage aan de ontwikkeling van het toeristische of culturele klimaat.
  • spreiding en continuïteit: De zomerperiode is een geheel: het totale aanbod is goed gespreid, zowel in tijd als in diversiteit van het aanbod. Jaarlijks terugkerende elementen zorgen voor herkenbaarheid over de jaren.
  • deugdelijkheid van de plannen / noodzakelijkheid gemeentelijke ondersteuning: Organisatoren dienen op grond van hun kennis en ervaring in staat te zijn het evenement te realiseren. De begroting steekt deugdelijk in elkaar. Gemeentelijke ondersteuning is noodzakelijk om het evenement te realiseren.
  • Uitwerking: De periode wordt bij voorkeur vormgegeven door het ondersteunen van initiatieven van derden. Daartoe wordt de mogelijkheid geschapen om jaarlijks op een vastgestelde datum voorstellen in te dienen.
Voor meer informatie:Stichting Rotterdam Festivals
Postbus 21362
3001 AJ Rotterdam
tel: 010 - 433 25 11
fax: 010 - 213 11 60


RECLAME
RECLAME
RECLAME
RECLAME
RECLAME
RECLAME
RECLAME
RECLAME
RECLAME
RECLAME
RECLAME
RECLAME

RECLAME

RECLAME


Een eigen bedrijf starten bij Image

productions met een WW-uitkering

U kunt met geheel of gedeeltelijk behoud van uw WW-uitkering een eigen bedrijf starten. U hebt 2 mogelijkheden:
  • De startperiode: u werkt maximaal 26 weken aan uw onderneming. Tijdens deze periode hebt u geen sollicitatieplicht. U ontvangt de WW-uitkering als voorschot.
  • Minder WW-uitkering: u laat uw uitkering stopzetten voor het aantal uren dat u als zelfstandige gaat werken. De uitkering gaat dan definitief omlaag.

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden voor het verkrijgen van een startperiode zijn:
  • U hebt een ondernemingsplan.
  • Naar het oordeel van uw werkcoach kunt u met uw eigen bedrijf in uw levensonderhoud voorzien.

Aanvragen

U kunt doorlopend een aanvraag indienen. U vraagt de voorziening aan bij UWV.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten